Produkter

 

 

 

 

 

Isbergssallat

Planteringen pågår från mitten av mars till början av augusti. De första plantorna täcks med odlingsväv för att plantan ska vara skyddad mot frost. Salladsplantorna levereras i kuber och planteras direkt på en upphöjd bädd. Processen från planta till färdigt huvud varierar från 40 till 70 dagar beroende på årstid. Skörden sker för hand, paketeras direkt på fält och transporteras därefter till kyllagret. Från maj till slutet av oktober odlar vi igenom cirka 430 ha.

 

DSC_0025 (3)

 

 

 

 

 

Romansallat

Romansallat har en härlig, kraftig, lätt bitter smak. Romansallat kan användas rå som enskild sallad, eller tillsammans med andra sorter. Den kan också förvällas (kokas lätt) eller lättstekas. Romansallat, liksom isbergssallat, ingår i den klassiska Caesarsalladen. Sallaten har fått sitt namn från romarna som avnjöt den redan för 4000 år sedan.

 

 

 

 

 

 

 

Jordgubbar

Jordgubbarna planteras och skördas under en tvåårig kultur. Planteringen sker i början av april, därefter tas en liten skörd i juni och året därpå plockar vi fullskörden. Odlingen omfattar idag cirka 100 ha nyplanterade jordgubbar och 200 ha 2-åriga bär. Ungefär hälften planteras på en upphöjd plastlist och hälften direkt på bädd. Skördesäsongen för jordgubbar sträcker sig från slutet av maj till början av augusti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blomkål

Planteringen startar i april och blomkålskuberna planteras på en upphöjd bädd. Skördesäsongen för svensk blomkål sträcker sig från juni till oktober. Blomkålen består av många buketter som sitter knutna. Det är viktigt med ett täckande bladverk runtomkring huvudet som hindrar att blomkålen utsätts för ljus. Det är en kålväxt som är mycket fiberrik och även oerhört C-vitaminrik. Blomkålen är god att gratinera eller använda i soppor och puréer. Rå i sallader passar den också bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.