Om företaget

K-G Paulssons Bär & Grönsaker har sitt säte i Bromölla och odlar isbergssallat, romansallat, blomkål och jordgubbar i trakterna kring hemkommunen. Produktionen är orderstyrd och primärt avsedd för grossister på den svenska marknaden.

Sedan starten 1986 har företaget haft en stark utveckling. Idag sysselsätter företaget 10 heltidsanställda och cirka 700 säsongsarbetare, som under sommarmånaderna bor i hyreshus ägda av företaget. Högsäsongen sträcker sig från mitten av maj till slutet av oktober.

Alla produkter odlas enligt IP konceptet, d.v.s. på ett sätt som bl.a. går ut på att skona miljön, men också att odla fram grönsaker med högt näringsinnehåll och bra kvalitet.

Skördesäsongen varar från maj till oktober och under den mest intensiva perioden får vi hjälp av över 700 säsongsarbetare som bor i fastigheter ägda av företaget. Personalen är oerhört viktig för oss och införskaffandet av sex hyreshus, ett tiotal marklägenheter och ett före detta ålderdomshem är ett led i att få personalen att trivas och återvända till oss.

Strävan efter perfektion och kvalité har gjort K-G Paulssons Bär & Grönsaker till en av Sveriges ledande producenter inom bär och grönsaker.

Europeiska jordbruksfonden har gjort det möjligt för oss att bygga rovdjursavvisande hägn. Syftet med detta är att skydda våra betande får i de öppna betesmarkerna från rovdjur.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.